Perníkové bábovičky s jablky

Podzim, nebo Vánoce za dveřmi?

6 října, 2016

Mám pro vás krásný podzimní recept, který mě jen tak napadnul při pohledu z okna. Jablka patří k podzimu a vůně perníku mi jemně naznačuje, že se pomaličku blíží Vánoce. Teď už jen šálek horkého čaje, teplé ponožky a heboučká deka…

 

 ♥ Nejjednodušší práci budete mít se silikonovými formičkami, které nemusíte vymazávat. Já jsem je koupila v Tchibo. Můžete  alepoužít i formičky na muffiny.

 

 

PERNÍKOVÉ BÁBOVIČKY S JABLKY

 

Doba přípravy:  15 min.

Doba pečení: cca. 20 min.

dsc02708-large

 

 

Ingredience na cca. 25 báboviček (nebo o něco méně muffinů):

 

2 hrníčky polohrubé mouky

½ hrníčku třtinového cukru

2 lžíce kakaa

½ sáčku prášku do pečiva

roztlučené perníkové koření (1/2 badyánu, kousek skořice, 4 hřebíčky, 2 kuličky nového koření)  dsc02700-large

♥ Nemáte-li možnost natlouct si koření, použijte ½ sáčku kypřícího prášku do perníku-tím pádem vynechte kypřící prášek.     

2 vejce

2 lžíce medu

½ hrníčku mléka

½ hrníčku oleje

3 jablka oloupaná a nastrouhaná najemno

 

dsc02696-large

 

Postup:

 

 

  1. Troubu si předehřejte na 180´C. Pokud máte robota, všechny ingredience v něm rovnou smíchejte. Pokud však budete míchat ručně, začněte sypkými přísadami, poté přidejte vejce, mléko, olej, med a nakonec jablka.
  2. Vypracujte tekuté těsto, které nalijete do formiček. Těsto by mělo sahat mírně pod okraj. Můžete použít i formičky na muffiny, ty jsou ale větší, muffinů bude tedy méně.
  3. Pečte asi 20 minut. Bábovičky by měly být na dotek pružné. Můžete je otestovat i špejlí. Špejli zapíchnete do bábovičky a po vytažení by na ní neměly zůstat drobečky.
  4. Po vychladnutí bábovičky vyklepněte a posypejte zlehka moučkovým cukrem.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky