Perníkové bábovičky s jablky
Podzim, nebo Vánoce za dveřmi?
6 října, 2016
Mám pro vás krásný podzimní recept, který mě jen tak napadnul při pohledu z okna. Jablka patří k podzimu a vůně perníku mi jemně naznačuje, že se pomaličku blíží Vánoce. Teď už jen šálek horkého čaje, teplé ponožky a heboučká deka…
♥ Nejjednodušší práci budete mít se silikonovými formičkami, které nemusíte vymazávat. Já jsem je koupila v Tchibo. Můžete alepoužít i formičky na muffiny.
PERNÍKOVÉ BÁBOVIČKY S JABLKY
Doba přípravy: 15 min.
Doba pečení: cca. 20 min.
Ingredience na cca. 25 báboviček (nebo o něco méně muffinů):
2 hrníčky polohrubé mouky
½ hrníčku třtinového cukru
2 lžíce kakaa
½ sáčku prášku do pečiva
roztlučené perníkové koření (1/2 badyánu, kousek skořice, 4 hřebíčky, 2 kuličky nového koření)
♥ Nemáte-li možnost natlouct si koření, použijte ½ sáčku kypřícího prášku do perníku-tím pádem vynechte kypřící prášek.
2 vejce
2 lžíce medu
½ hrníčku mléka
½ hrníčku oleje
3 jablka oloupaná a nastrouhaná najemno
Postup:
- Troubu si předehřejte na 180´C. Pokud máte robota, všechny ingredience v něm rovnou smíchejte. Pokud však budete míchat ručně, začněte sypkými přísadami, poté přidejte vejce, mléko, olej, med a nakonec jablka.
- Vypracujte tekuté těsto, které nalijete do formiček. Těsto by mělo sahat mírně pod okraj. Můžete použít i formičky na muffiny, ty jsou ale větší, muffinů bude tedy méně.
- Pečte asi 20 minut. Bábovičky by měly být na dotek pružné. Můžete je otestovat i špejlí. Špejli zapíchnete do bábovičky a po vytažení by na ní neměly zůstat drobečky.
- Po vychladnutí bábovičky vyklepněte a posypejte zlehka moučkovým cukrem.
Leave a Reply