Domácí sušenky
Překvapivé složení...
20 září, 2016
Existují hromady receptů na domácí sušenky. Zkuste tenhle. O co víc vás zaskočí kukuřičné lupínky, o to příjemnější překvapení pro vás bude jejich úžasná chuť! Pokud je upečete dětem, nepočítejte s tím, že dlouho vydrží.
DOMÁCÍ SUŠENKY
Doba přípravy: 10 min.
Doba pečení: cca. 15 min.
Na asi 3 – 4 plechy budete potřebovat:
300 g hladké mouky
1 lžičku kypřícího prášku
½ lžičky soli
1 lžičku skořice
250 g másla
200 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
2 lžíce javorového sirupu
2 vejce
100 g nasekaných lískových ořechů
60 g kukuřičných lupínků (corn flakes)
100 g ovesných vloček
čokoládové čočky (nemusí být)
♥ Používám čokoládové čočky (ve skutečnosti polevu) od firmy Carla. Sypu je i do muffinů. Během pečení se mírně roztečou a jsou skvělé!
Postup:
- Předehřejte si troubu na 180´C. V misce smíchejte mouku, kypřící prášek, sůl a skořici. Ručním šlehačem vyšlehejte máslo s oběma cukry do pěny. Poté vmíchejte javorový sirup.
- Do směsi přidejte vejce a míchejte tak dlouho, dokud se nevytvoří tuhý máslový krém. Do krému teď patří moučná směs. Obě hmoty promíchejte a přidejte oříšky, lupínky, vločky a nakonec čokoládové čočky, pokud je použijete. Vypracujte těsto.
- Z těsta tvarujte rukama kuličky, které na plechu vyloženém pečícím papírem „rozplácnete“ do bochánku. Teplo se samo postará o to, že se bochánek mírně rozteče do tvaru placaté sušenky. Nezapomeňte na dostatečné odstupy, aby se sušenky nenalepily na sebe. Pečte 10 – 15 minut, dokud sušenky nezezlátnou. Nezalekněte se toho, že jsou měkké, při chladnutí změní konzistenci. Nesmíte je nechat vysušit!
Leave a Reply