Štrúdl s jablky a mandlemi
Kdo by ho neměl rád?
14 září, 2016
Ano, je to příliš jednoduché a štrúdl umí každý. Ano, používám zde kupované listové těsto. Ale chci se s vámi podělit o vychytávku mojí maminky, která dává tomuto moučníku skvělou příchuť. A to je strouhanka opečená na másle.
ŠTRÚDL S JABLKY A MANDLEMI
Doba přípravy: 10 min.
Doba pečení: cca. 12 min.
Na 1 štrúdl budete potřebovat:
275 g listového těsta (již rozváleným si ušetříte čas)
1 vrchovatou lžíci másla
půl hrnku strouhanky
1 vanilkový cukr
1 lžíci skořice
3 šťavnatá jablka oloupaná a nastrouhaná na plátky
1 rozšlehané vejce
hrst mandlových plátků
Postup:
- Rozehřejte si troubu na 200´C. V kastrůlku rozehřejte máslo a chvíli ho opékejte společně se strouhankou. Až když je strouhanka celá obalená máslem a krásně voní, máte hotovo.
- Na rozválené těsto rozprostřete strouhanku a na ni nasypejte půlku vanilkového cukru a poprašte půlkou lžíce skořice. Pokládejte na těsto rovnoměrně jablka. Zaviňte těsto a kraje pečlivě slepte k sobě.
- Štrúdl pečlivě potřete vajíčkem a posypejte mandlemi. Pečte přibližně 12 minut, záleží na vaší troubě. Štrúdl musí být křehký a na povrchu zlatý.
Leave a Reply