Hráškovo – mátový krém
Jemná polévka, která nezklame..
12 září, 2016
Hráškový krém nikdy nezklame. S mátou mu to moc sluší, chuť je tak nějak dotažená do konce. Potěší nejen děti, ale i náročné hosty.
♥ Z drůbežího nebo zeleninového vývaru se vám podaří jasnější barva polévky. Já jsem tentokrát použila hodně silný hovězí, který byl tmavý. Jasně zelená ale sluší polévce více. Recept na drůbeží vývar zde: Drůbeží vývar
HRÁŠKOVO – MÁTOVÝ KRÉM
Doba přípravy: 10 min.
Doba vaření: cca. 25 min.
Na 4 porce potřebujete:
1 lžíci másla
1 lžíci olivového oleje
1 cibuli
1 stroužek česneku rozmáčknutý nožem
500 g mraženého či čerstvého hrášku
domácí drůběží nebo zeleninový vývar – cca. 800 ml
1 plátek toastového chleba
velkou hrst čerstvé máty
150 ml smetany ke šlehání + pár kapek k podávání
čerstvě mletý pepř a sůl k dochucení
Postup:
- Na másle a oleji nechte zesklovatět cibuli a pak k ní vhoďte česnek. Krátce orestujte a vsypejte hrášek. Ten společně s cibulkou a česnekem opékejte tak dlouho, dokud se neobalí tukem.
- Zalijte vývarem, ztlumte plamen a vařte asi 20 minut do změknutí hrášku. Na konci do polévky nadrobte toast kvůli zahuštění, nasypejte lístky máty, vlijte smetanu a tyčovým mixérem vše vyšlehejte dohladka.
- Polévku ještě trochu opepřete a pokud to vývar potřebuje, dochuťte solí. Polévku podávejte pokapanou smetanou a ozdobenou mátou.
Napsat komentář