Hráškovo – mátový krém

Jemná polévka, která nezklame..

12 září, 2016

 Hráškový krém nikdy nezklame. S mátou mu to moc sluší, chuť je tak nějak dotažená do konce.  Potěší nejen děti, ale i náročné hosty.

 Z drůbežího nebo zeleninového vývaru se vám podaří jasnější barva polévky. Já jsem tentokrát použila hodně silný hovězí, který byl tmavý. Jasně zelená ale sluší polévce více. Recept na drůbeží vývar zde: Drůbeží vývar

 

HRÁŠKOVO – MÁTOVÝ KRÉM

 

Doba přípravy:  10 min.

Doba vaření: cca. 25 min.

dsc02068-large

 


Na 4 porce potřebujete:

 

1 lžíci másla

1 lžíci olivového oleje

1 cibuli

1 stroužek česneku rozmáčknutý nožem

500 g mraženého či čerstvého hrášku

domácí drůběží nebo zeleninový vývar – cca. 800 ml

1 plátek toastového chleba

velkou hrst čerstvé máty

150 ml smetany ke šlehání + pár kapek k podávání

čerstvě mletý pepř a sůl k dochucení

180879442

 

Postup:

 

  1. Na másle a oleji nechte zesklovatět cibuli a pak k ní vhoďte česnek. Krátce orestujte a vsypejte hrášek. Ten společně s cibulkou a česnekem opékejte tak dlouho, dokud se neobalí tukem.
  2. Zalijte vývarem, ztlumte plamen a vařte asi 20 minut do změknutí hrášku. Na konci do polévky nadrobte toast kvůli zahuštění, nasypejte lístky máty, vlijte smetanu a tyčovým mixérem vše vyšlehejte dohladka.
  3. Polévku ještě trochu opepřete a pokud to vývar potřebuje, dochuťte solí. Polévku podávejte pokapanou smetanou a ozdobenou mátou.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky