Kuřecí paličky s rajčaty a rozmarýnem
Skvělé spojení chutí!
9 září, 2016
Pečeného kuřátka není nikdy dost! Rajčátka z pekáče jsou skvělá, s rozmarýnem tvoří bezvadnou dvojku. Když se k tomu peče cibule a česnek v té voňavé šťávě z kuřete, nemůžete odolat!
KUŘECÍ PALIČKY S RAJČATY A ROZMARÝNEM
Doba přípravy: 10 min.
Doba pačení: 90 min.
Připravte si (záměrně neudávám množství, na něm není co zkazit, a každý sní jiný počet paliček):
olivový olej
kuřecí paličky podle počtu strávníků
stroužky česneku
cibuli pokrájenou na půlkolečka
větvičky rozmarýnu
rajčata rozkrojená napůl
mletou papriku
kmín
sůl
plátky másla, které budete pokládat na paličky před pečením a před dokončením
Postup:
- Kuřecí paličky omyjte, osušte, osolte, posypejte paprikou a kmínem. Vložte je do pekáče, na jehož dno nalijete tak akorát olivového oleje. Kolem pokládejte cibuli, česnek, rajčata a rozmarýn. Vše ještě polijte ještě olejem a na paličky položte tenké plátky másla.
- Pečte v zakrytém pekáči hodinu na 220´C, podle potřeby podlijte trochou vroucí vody. Po hodině víko odklopte, ztlumte troubu na 200´C a znovu položte na paličky máslo. Vytvoří kůrčičku. Podávejte třeba s pečenými bramborami: pečené rozmarýnové brambory.
Dělala jsem v neděli krůtí maso a šťouchaný brambor s cibulkou a slaninou a bylo to vynikající