Avokádo s prosciuttem a rukolou
Skvělý předkrm nebo malá večeře..
7 září, 2016
Spojení avokáda s prosciuttem mě moc baví. Kdysi mě napadlo, že by z toho byl skvělý předkrm. Stačí ještě přidat rukolu, česnek a piniové oříšky a rázem se ocitnete v Itálii…
AVOKÁDO S PROSCIUTTEM A RUKOLOU
Doba přípravy: 7 min.
Doba vaření: 3 min.
Pro 1 osobu si připravte:
1 lžíci olivového oleje
1 stroužek česneku nakrájený na plátky
½ hrsti piniových oříšků
½ oloupaného avokáda
kousek mozzarelly tak akorát do otvoru v avokádu po pecce
3 plátky prosciutta
hrst rukoly
Postup:
- Na olivovém oleji opečte krátce česnek společně s pinovými oříšky. Nesmí o trvat dlouho, aby česnek nezhořknul.
- Mezitím oloupejte avokádo, odstraňte pecku a do otvoru po ní naaranžujte mozzarellu.
- Na talíř naservírujte rukolu, na ni položte avokádo. Vedle poskládejte prosciutto, které polijete olejem s česnekem a piniovými oříšky.
♥ Pokud chcete z tohoto předkrmu rovnou lehkou večeři, dopřejte s celé avokádo a celou mozzarellu.
Napsat komentář