Vepřové na mrkvi

Úplně obyčejná dobrota..

6 září, 2016

Tohle je taková dětská klasika, která ale potěší i dospělé. Když máte kvalitní vepřové a pomalu ho uvaříte nebo upečete v troubě, výsledek bude skvělý. 

 

VEPŘOVÉ NA MRKVI

 

Doba přípravy:  15 min.

Doba vaření: cca. 2  hod.

DSC02003 (Large)


Co potřebujete pro 4 strávníky:

 

50 g másla

něco přes ½ kg vepřové kýty

2 cibule nakrájené na půlkolečka

6 mrkví očištěných a pokrájených na 0,5 cm kolečka

1 vrchovatá lžíce kmínu

sůl

BeFunky Collage

 

 

Postup:

 

  1. Omyjte a osušte kýtu. Osolte a bohatě obalte v kmínu. V kastrolu či litinovém hrnci ji pak zprudka opečte ze všech stran na másle. Když se maso zatáhne, vyjměte ho a vsypte cibuli. Za stálého míchání ji opečte do světle hnědé barvy a pak přihoďte mrkev. Opékejte mrkev jen chvilku a pak vložte zpátky maso. Teplotu přizpůsobte rychlosti, abyste nic nespálili.

DSC01994 (Large)

  1. Podlijte maso vroucí vodou, ale jen trochu. Budete podlévat častěji, šťáva si tak zachová tmavou barvu. Nastavte teplotu tak akorát, aby se voda odpařovala, ale maso se vařilo pomalu – táhlo. Pravidelně podlévejte po troškách vroucí vodou.
  2. Po hodině maso vyjměte a rozkrájejte na plátky. Vraťte je do kastrolu a ještě dovařte. Podávejte s vařeným bramborem.

    DSC01998 (Large)

♥   Maso můžete klidně po opečení na plotně šoupnout do trouby a péct s pravidleným podléváním stejnou dobu na 200´C. Nejlepší je litinový hrnec.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky