Květákové placičky
Takhle chutná moje dětství..
31 srpna, 2016
Tohle je jedno z mých nejzamilovanějších jídel. Květákové placičky umí samozřejmě nejlíp moje maminka, ale po několika desítkách pokusů se jí už snad přibližuji. Pokud jste je nikdy nevařili a povedou se vám napoprvé, tak se vám klaním! Anebo jsem ten recept správě sepsala.
♥ Jsou skvělé klidně i za studena – tedy pokud vám zbydou!
KVĚTÁKOVÉ PLACIČKY
Doba přípravy: 10 min.
Doba vaření: cca. 30 min.
Doba smažení: cca. 15 min.
Asi na 16 placiček:
1 velký květák rozebraný na růžičky
3 mrkve nakrájené na kousky
1 kedlubna nakrájená na kousky
3 kapustové listy (nemusí být)
kousek petržele
1 cibule vcelku
1 větvička libečku
1 větvička celerové natě
sůl
1 rohlík rozdrobený na kousíčky
2 vejce
asi ½ hrnku strouhanky
majoránka
rostlinný olej na smažení
Postup:
- Ve vroucí osolené vodě uvařte všechnu zeleninu. Než změkne, bude to trvat asi půl hodiny. Vyjměte cibuli, libeček a nať. Libeček rozkrájejte na kousíčky, přidáte ho pak do směsi.
- Sceďte vodu, odstraňte cibuli a zeleninu přesuňte do mísy. Nechte vychladnout. Poté ji rozmačkejte šťouchadlem na brambory – téměř na kaši.
- K zelenině přihoďte rohlík, vejce, majoránku a strouhanku.
- Rozpalte si olej a tvořte ze směsi placičky. Musí být pevné. Pokud se vám drolí, přidejte strouhanku. Opékejte na mírném ohni z obou stran dozlatova. Podávejte s vařeným bramborem.
Napsat komentář