Žampiónová smetanová omáčka
Houby milují mátu, a naopak!
30 srpna, 2016
Tuhle omáčku můžete podávat jak k těstovinám, tak ke steaku. Možná vás překvapí máta, ale ne abyste se jí zalekli! Kdysi jsem ji z rozmaru přidala k houbám na zkoušku a výsledek mě ohromil. Tak vznikla tahle omáčka, ke které já osobně nepotřebuji nic. Jen misku a lžíci!
ŽAMPIÓNOVÁ SMETANOVÁ OMÁČKA
Doba přípravy: 7 min.
Doba vaření: 10 min.
Na 4 menší porce omáčky:
1 lžíce másla
1 cibule
200 g nejlépe hnědých žampiónů zbavených nožiček a pokrájených na kostičky
sůl
čerstvě mletý pepř
velká hrst nasekané čerstvé máty
200 ml smetany
Pokud bude potřeba, tak kousíček másla obaleného v mouce na zahuštění omáčky
Postup:
- Na másle nechte zesklovatět cibulku, přihoďte žampióny a opečte je téměř dozlatova.
- Osolte je, opepřete a podlijte vroucí vodou – jen zlehka, aby neplavaly. Duste pod pokličkou na mírném ohni cca. 7 min., než změknou.
Voda by měla být již odpařená.
- Nyní k žampiónům přihoďte mátu, nechte je spolu asi minutu a zalijte smetanou. Zesilte plamen a nechte přejít varem. Pokud se vám bude zdát omáčka málo hustá, kousek studeného másla obalte v hladké mouce a vmíchejte do omáčky.
Napsat komentář