Žampiónová smetanová omáčka

Houby milují mátu, a naopak!

30 srpna, 2016

Tuhle omáčku můžete podávat jak k těstovinám, tak ke steaku. Možná vás překvapí máta, ale ne abyste se jí zalekli! Kdysi jsem ji z rozmaru přidala k houbám na zkoušku a výsledek mě ohromil. Tak vznikla tahle omáčka, ke které já osobně nepotřebuji nic. Jen misku a lžíci!

 

ŽAMPIÓNOVÁ SMETANOVÁ OMÁČKA

Doba přípravy:  7 min.

Doba vaření: 10 min.

DSC01925 (Large)

 

Na 4 menší porce omáčky:

 

1 lžíce másla

1 cibule

200 g nejlépe hnědých žampiónů zbavených nožiček a pokrájených na kostičky

sůl

čerstvě mletý pepř

velká hrst nasekané čerstvé máty

200 ml smetany

Pokud bude potřeba, tak kousíček másla obaleného v mouce na zahuštění omáčky

 

DSC01917 (Large)

DSC01922 (Large)

Postup:

 

  1. Na másle nechte zesklovatět cibulku, přihoďte žampióny a opečte je téměř dozlatova.

 

  1. Osolte je, opepřete a podlijte vroucí vodou – jen zlehka, aby neplavaly. Duste pod pokličkou na mírném ohni cca. 7 min., než změknou.
    Voda by měla být již odpařená.

 

  1. Nyní k žampiónům přihoďte mátu, nechte je spolu asi minutu a zalijte smetanou. Zesilte plamen a nechte přejít varem. Pokud se vám bude zdát omáčka málo hustá, kousek studeného másla obalte v hladké mouce a vmíchejte do omáčky.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky