Omáčka na těstoviny s prosciuttem a bazalkou

Itálie rychlostí blesku

26 srpna, 2016

Tohle je rychlovka, kterou jsem si vymyslela. Prosciutto se obvykle jí studené, ale v tepelné úpravě je také vynikající, zkuste! Suroviny uvádím na jednu osobu. 

 

prosciutto

                                                                            takhle krásně mi roste bazalka

OMÁČKA NA TĚSTOVINY S PROSCIUTTEM A BAZALKOU

 

Doba přípravy:  7 min.

Doba vaření: cca. 7 min.

DSC_0832 (Large)

 


Když vaříte jen pro jednoho:

 

1 lžíce olivového oleje

100 g prosciutta

1 stroužek česneku nakrájený na plátky

půl sáčku piniových oříšků

100 ml smetany ke šlehání

veliká hrst bazalky

malinko soli, prosciutto je slané dost

 

 

Postup:

 

  1. Prosciutto nakrájím na malé proužky, do pánve vliju olej a na něm prosciutto mírně opeču. Hned k němu přijde česnek s piniovými oříšky, které opékám pouze do jemně zlatova.
  2. Nakonec přiliju smetanu a vmíchám nasekanou bazalku. Podávám s těstovinami (nejlépe samozřejmě s čerstvými) a na talíři posypu nastrouhaným parmezánem.

DSC_0831 (Large)

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky