Omáčka na těstoviny s prosciuttem a bazalkou
Itálie rychlostí blesku
26 srpna, 2016
Tohle je rychlovka, kterou jsem si vymyslela. Prosciutto se obvykle jí studené, ale v tepelné úpravě je také vynikající, zkuste! Suroviny uvádím na jednu osobu.
takhle krásně mi roste bazalka
OMÁČKA NA TĚSTOVINY S PROSCIUTTEM A BAZALKOU
Doba přípravy: 7 min.
Doba vaření: cca. 7 min.
Když vaříte jen pro jednoho:
1 lžíce olivového oleje
100 g prosciutta
1 stroužek česneku nakrájený na plátky
půl sáčku piniových oříšků
100 ml smetany ke šlehání
veliká hrst bazalky
malinko soli, prosciutto je slané dost
Postup:
- Prosciutto nakrájím na malé proužky, do pánve vliju olej a na něm prosciutto mírně opeču. Hned k němu přijde česnek s piniovými oříšky, které opékám pouze do jemně zlatova.
- Nakonec přiliju smetanu a vmíchám nasekanou bazalku. Podávám s těstovinami (nejlépe samozřejmě s čerstvými) a na talíři posypu nastrouhaným parmezánem.
Leave a Reply