Vepřová krkovička na gril

Rozpalte gril!

23 srpna, 2016

Na tenhle svůj recept jsem opravdu pyšná. Vychytala jsem si ho postupně, můj muž zároveň vychytal grilování a je z toho doslova báseň! Recept není ničím zázračný ani překvapivý, ale ta kombinace chutí je prostě dokonalá. Předsudek, že je krkovice tučná, jsem odbourala. Když je maso dobře ugrilované, tuk se vypeče. Naopak tuk dává tomuto masu tu pravou šťavnatost.

♥  Nejlepší krkovičku koupíte u dobrého řezníka, já si pro ni jezdím do Globusu.

KRKOVIČKA NA GRIL

Doba přípravy:  15 min.

DSC01782 (Large)
Suroviny:

počet plátků krkovičky podle počtu strávníků

hodně olivového oleje

sůl

čerstvě mletý pepř

na každý plátek krkovičky jedna cibule nakrájená na kolečka

na každý plátek krkovičky 2 větvičky rozmarýnu

kvalitní sójová omáčka (Kikkoman) – na každý plátek pár kapek

 

DSC01805 (Large)

Postup:

Omyté a osušené maso jemně poklepejte klouby prstů (ne paličkou), osolte, opepřete. Do nádoby, ve které budete maso marinovat, nalijte olej, dno poklaďte cibulí a rozmarýnem. Na ně položte maso, a na maso nalijte opět olej a naskládejte cibuli s rozmarýnem. Masíčko pěkně pomačkejte v marinádě, ať se dostane všude. Pokapejte sójovou omáčkou, nádobu zakryjte fólií a nechte do druhého dne v ledničce.

 

♥  Maso grilujte společně s cibulí, se kterou se marinovalo. Ta je pak krásně vypečená a chutná úžasně!

♥  Tip na grilovanou přílohu: Žampióny zbavte nožiček, nalijte jim do kloboučku olivový olej a do něho vmáčkněte lisem česnek. Grilujte do zhnědnutí. Je to lahoda!

 

DSC01815 (Large)

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky