Tvarohová bábovka
Vláčná bábovka, která pohladí..
22 srpna, 2016
Recept na tuhle skvělou bábovku jsem kdysi objevila v Apetitu. Zaslala ho do redakce čtenářka jako rodinný poklad. Od té doby jsem ji pekla mockrát, naposledy včera na chaloupce. Je rychlá, snadná, vláčná a vynikající! Jen vám dlouho nevydrží, rychle se po ní zapráší!
TVAROHOVÁ BÁBOVKA
Doba přípravy: do 20 min.
Ingredience:
Postup:
1. Předehřejte troubu na 170, horkovzdušnou na 150 stupňů. Do mísy dejte máslo, cukr, žloutky, citronovou kůru i šťávu a vše vyšlehejte do světlé pěny.
(Práci vám usnadní elektrický šlehač.) V druhé misce jemně utřete tvaroh a špetku soli. Přidejte ke žloutkové pěně.
2. Do krupičky nasypte necelý sáček prášku do pečiva, promíchejte je spolu a pak spojte s tvarohovou hmotou. Na závěr velmi zlehka přimíchejte ušlehané bílky.
3. Formu na bábovku vymažte máslem, vysypte hrubou moukou nebo krupičkou a opatrně vlijte těsto. Pečte necelou hodinu. Po vychladnutí poprašte bábovku moučkovým cukrem.
Napsat komentář