Tvarohový koláč

Když se tvaroh stane jemným pokušením..

19 srpna, 2016

Tento koláč mám z Apetitu, tak vám tady jen zkopíruji recept. Stojí za to! Pekla jsem už mockrát a úspěch byl veliký. Třeba na něj dostanete o víkendu chuť!

 

Je skvělý i  s ovocnou omáčkou, jak Apetit uvádí, nebo jen s čerstvým ovocem, jako jsou třeba borůvky – tak jsem ho pekla naposledy já.

 

TVAROHOVÝ KOLÁČ 

Doba přípravy:  do 20 min. + chlazení

Doba pečení: 45 min.

tvarohový koláč

 

Na klasickou koláčovou formu je třeba:

      • 100 g krupicového cukru
      • 150 g hladké mouky
      • 1/2 sáčku kypřicího prášku
      • 1 vejce
      • 100 g másla, změklého
      • strouhaná kůra z 1/2 biocitronu

                           NA NÁPLŇ

      • 160 g másla
      • 425 ml mléka
      • 500 g měkkého tvarohu
      • 2–3 vejce
      • 1 sáček vanilkového pudinku
      • 1 lžíce rumu tuzemáku
      • 175 g krupicového cukru

                  NA MALINOVOU OMÁČKU

    • 250 g malin
    • 65 g krupicového cukru

      Postup:

      1 Cukr, mouku, kypřicí prášek, vejce, máslo a citronovou kůru dejte do mísy a rychle rukama vypracujte křehké těsto. Zabalte ho do potravinové fólie a dejte alespoň na půl hodiny odpočinout do lednice.

      2 Připravte si náplň. Máslo rozpusťte a smíchejte s mlékem. Tvaroh, vejce, vanilkový pudink, rum a cukr smíchejte dohromady, nakonec přilijte mléko s máslem a prošlehejte tak, aby se vše spojilo.

      3 Troubu předehřejte na 150°C. Dortovou nebo koláčovou formu o průměru 30cm vyložte pečicím papírem. Těsto vmačkejte do formy na tloušťku zhruba 4mm. Vlijte náplň a dejte péct do vyhřáté trouby. Pečte 45 minut, vyndejte a nechte vychladnout.

      4 Na malinovou omáčku dejte do kastrůlku maliny s cukrem, podlijte trochou vody a vařte 15 minut. Pak sceďte přes jemný cedník a svařte do hustší konzistence. Podávejte ke koláči.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky