Salát z rukoly
Svěží a lehký...
16 srpna, 2016
Je lehký, zdravý a výborný. Zbožňuji rukolu v jakémkoliv množství. Používám ji klidně samotnou jako přílohu ke steakům! V salátech je u mě také jako doma. Tenhle můj salátek si oblíbíte! Je ideální třeba ke grilování. Dejte si záležet na olivovém oleji. Přimlouvám se za vysoce kvalitní olej, který se používá jen na studenou kuchyni. Já si vozím bio z italských farem. Koupíte ho ale samozřejmě i u nás. Ta investice se vyplatí!
SALÁT Z RUKOLY
Doba přípravy: 7 min.
Množství nechám na vás, suroviny potřebujete tyto:
oprané listy rukoly
vynikající olivový olej
česnek nakrájený na plátky
piniové oříšky
rajčátka nakrájená na kousíčky
parmezán
Postup:
1. Na olivovém oleji opečte krátce česnek s piniovými oříšky. Oleje by mělo být dost, aby se vše obalilo. Česnek musí pouze lehounce zezlátnout, jinak by zhořknul, tak pozor na to!
2. Na talíře klaďte rukolu, na ni nasypte rajčátka, zalijte olejem s česnekem a oříšky. Pak ozdobte hoblinami parmezánu.
♥ Je skvělý i bez rajčat a parmezánu jako příloha.
fantasticky vytvořený blog s perfektními recepty!
Mockrát děkuji, to je velká poklona!