Kuřecí stehna na rozmarýnu a jablkách

Lehká letní dobrota

16 srpna, 2016

Dnes je horký letní den, tak to trochu odlehčíme, co říkáte? Oknem mi do kuchyně voní rozmarýn, pod naší jablůňkou se tetelí šťavnatá jablíčka, v místní masně měli tak krásná kuřecí stehna… A tak mě to napadlo… Výsledek byl úžasný! Měkoučké maso provoněné čarovným rozmarýnem a chuť zkaramelizovaných jablek a cibulí vás vynese do oblak!

 

KUŘECÍ STEHNA NA ROZMARÝNU A JABLKÁCH

Doba přípravy: 10 min.
Doba pečení: 90 min.

 

DSC01432 (Large)

 

Potřebujete:

tolik stehen, kolik strávníků
2 cibule nakrájené na klínky
4 jablka nakrájená na klínky
tolik větviček rozmarýnu, kolik stehen
cca. 5 lžic olivového oleje
tolik plátků másla, kolik stehen
sůl, kmín a sladkou mletá papriku na ochucení

DSC01421 (Large)

Postup:

1. Omyla a osušila jsem kuřecí stehna. Osolila, posypala paprikou a kmínem, polila olejem, plátky másla položila na každé stehýnko. Všechny ostatní přísady vložila do pekáče a pekla zavřené asi
hodinu na 200´C. Kontrolovala jsem, zda je potřeba podlévat horkou vodou.

DSC01423 (Large)

2. Poté jsem pekáč odkryla a dopékala do křupavé kůžičky ještě asi 30 minut při 180´C.

DSC01428 (Large)

♥ Můžete péct společně s brambory, bude to vynikající. Já jsem zvolila červenou rýži.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky