Bramboračka

Chaloupková láska

16 srpna, 2016

Bramboračkaaaaa!! Co víc říct? Jediné slovo ve mně evokuje vůni, teplo, domov, houby.. Prostě vše, co mám nejraději…Dnes byla k obědu. A jak ji vařím já? Za použití co nejvíce čerstvých bylinek a samozřejmě s láskou!!!

DSC01442 (Large)

 

BRAMBORAČKA

Doba přípravy: 10 – 15 min.
Doba vaření: cca. 30 min.

DSC01445 (Large)

Na asi 6 porcí si připravte:

1 cibuli
2 nastrouhané mrkve
1 nastrouhanou petržel
1 menší celer (½ nastrouhaného a ½ vcelku)
4 brambory pokrájené na drobné kostičky
1 měkké rajče (kvůli barvě i chuti)
3 jarní cibulky pokrájené na kolečka
2 rozmáčknuté či prolisované stroužky česneku
hrst sušených lesních hub
2 bobkové listy
celerovou nať a větvičku libečku
1 lžíci majoránky
5 lžic krupice
2 lžíce másla
vývar
sůl a pepř
bylinky na ozdobu (pažitka, petrželka, libeček)

DSC01444 (Large)

 

 

Postup:

1. Houby namočím do malé misky s vodou. Nakrájím si mezitím cibulku a nechám ji zesklovatět na másle. Po chvilce přidám nastrouhanou kořenovou zeleninu. Opékám asi minutu a posypu
krupicí. Musím stále míchat, má tendenci se připalovat. Vložím houby i s vodou, ve které se namáčely a opět zamíchám.
2. Teď přijde na řadu vývar, který naliju do hrnce. V tu chvíli přidám půlku celeru, nať, větvičku libečku, bobkové listy, část majoránky, česnek a brambory. Vařím doměkka na mírném plameni
a před koncem přihodím jarní cibulku a zbytek majoránky. Kombinuji čerstvou, pokud je léto, se sušenou. Ta se před použitím musí promnout mezi prsty, aby se krásně rozvoněla.
3. Ochutnám a dotáhnu solí a čerstvě umletým pepřem. Na talíři přidám nasekané bylinky a podávám.

Reklama

Sdílejte: FB ikona

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další příspěvky