Tvarohové řezy
Dostanou každého!
15 srpna, 2016
Od dětství patří k mým nejoblíbenějším. Zbožňuje je snad každý! Upečte je a uvidíte, jak vám všichni budou trhat ruce! Vsadím se, že je zařadíte do svého repertoáru.
TVAROHOVÉ ŘEZY
Doba přípravy: 20 min.
Doba pečení: cca. 35 min.
Ingredience:
TĚSTO:
500 g polohrubé mouky
200 g cukru krupice
4 lžíce kvalitního kakaa
1 kypřící prášek
250 g másla (opravdu 82% másla!)
6 lžic mléka
1 žloutek
NÁPLŇ:
3 tvarohy (dávám přednost těm v kostce před vaničkovými)
3 žloutky
300 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
sníh ze 4 bílků
Postup:
1. V robotu nebo ručně vypracujte těsto z předepsaných surovin. Mělo by být pevné a zároveň hladké a vláčné. Zabalte ho do potravinové fólie a vložte minimálně na půl hodiny do ledničky, aby
ztuhlo a dalo se strouhat.
2. Troubu rozehřejte na 180´C a připravte si náplň. Opět smíchejte všechny ingredience, sníh jemně vmíchejte až nakonec, aby „nespadnul“.
3. Na plech vyložený pečícím papírem nastrouhejte polovinu těsta. Rozprostřete ho do krajů a nalijte na tento základ tvarohovou náplň. Zbylou polovinu těsta nastrouhejte nahoru.
Vložte do trouby a pečte cca. 30 min. Špejle vám pomůže zjistit, zda je těsto upečené. Bude kouzelně vonět, tvarohová náplň bude pevná a povrch ztmavne.
Vložte do trouby a pečte cca. 30 min. Špejle vám pomůže zjistit, zda je těsto upečené. Bude kouzelně vonět, tvarohová náplň bude pevná a povrch ztmavne.
Napsat komentář