Křehká kuřecí stehýnka
Lehce pikantní jemnost..
15 června, 2017
Mám pocit, že když máte dobré maso a čerstvé bylinky, vždycky se dá vymyslet nějaký skvělý recept. Mně se to podařilo včera. Koupila jsem vykoštěná kuřecí stehýnka a spojila je s rozmarýnem. Neskkutečná dobrota!
KŘEHKÁ KUŘECÍ STEHÝNKA
Doba přípravy: 10 min.
Doba vaření + pečení: 90 min.
Na 4 porce budete potřebovat:
2 lžíce olivového oleje
4 vykoštěná kuřecí stehna
4 lžičky jemné hořčice
4 velké stroužky česneku – oloupané
150 ml bílého vína
4 snítky čerstvého rozmarýnu
sůl
pepř
Postup:
- Troubu rozehřejte na 200´C. Maso omyjte, nemusíte ho čistit od blan, vypečou se, a naopak masu dodají šťavnatost. Osolte a opepřete ho, potřete vždy jednu stranu hořčicí.
- V pekáči nebo hrnci, který můžete použít jak na plotně tak v troubě, rozehřejte olej a opečte na něm maso z obou stran.
- Když se maso zatáhne a zbělá, přihoďte česnek, rozmarýn a podlijte bílým vínem.
- Vložte pekáč do trouby a pečte necelou 1 a půl hodinu. Podle potřeby podlévejte vroucí vodou. Zachovejte šťávu.
- Hotové maso podávejte s rýží nebo opečenými bramborami.
Myslíš, že by šly použít jiné bylinky? Rozmarýn moc nemusím…
No jasně! Co takhle tymián?